What's another year

Mijn eigen jaaroverzicht valt natuurlijk in het niet bij wat er zoal gebeurde bij de meest besproken BN’ers in 2013, maar ik wil jullie mijn beknopte overzicht toch niet onthouden.

In 2013 begon ik enthousiast met m’n goede voornemens. Een gezonde levensstijl. Ik bleef lekker voetballen en sloot mijzelf ook nog aan bij een dansschool waar ik op de zondagochtenden een poging tot zumbadansen deed. Dat laatste daar heb ik eind van het jaar toch maar weer de brui aan gegeven. Mijn zumba-dans-coördinatie liet veel te wensen over dus ik vermoed dat het de reputatie van de dansschool ook ten goede komt dat ik voortaan thuisblijf op zondagochtend.

In het voorjaar liet ik mij onder handen nemen door een plastisch chirurg en van het resultaat, de zogenoemde ‘open blik’ die ik nu weer heb door de ooglidcorrectie, ben ik zelf zeer tevreden. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en begin zelfs Marijke Helwegen enigszins te begrijpen. Ik geloof zeker dat het verslavend zou kunnen werken, met name omdat het natuurlijk bijzonder fijn is als je gezicht wat meer in de plooi zit in plaats van dat er meer plooien in je gezicht zitten. Maar ik blijf erbij dat je niet zomaar moet laten snijden in een gezond lichaam en ik wil toch gewoon op Mevrouw H zelf blijven lijken.

In de zomer logeerde ik voor het eerst een week in Toscane op het vakantie adres van m’n zus en haar gezin en het moet gezegd, dat is mij bijzonder goed bevallen. Ik wil er nou ook niet meteen een traditie van maken maar ik geloof dat ik dat zomaar nog eens zou durven.

Verder heb ik wat dates gehad in 2013. Zodat ik, in ieder geval op saaie verjaardagen, altijd een goed verhaal had. En natuurlijk smullen de bezette vriendinnen ook nog altijd van updates op dat gebied.

Ik accepteerde dat vrienden van vroeger soms simpelweg vrienden van vroeger zijn en dat tijd en andere bezigheden er voor kunnen zorgen dat je ook daarin keuzes maakt. Als je merkt dat er niet zoveel meer is dat je met hen verbindt. En koos ik ervoor om de schaarse vrije tijd meer door te brengen met mensen met wie het nú goed voelt. 

Maar genoeg over het jaar dat achter ons ligt, de mooie herinneringen hou ik in mijn hoofd en verder kijk ik liever vooruit.

Mijn goede voornemens voor 2014 zijn gelijk gebleven aan de goede voornemens waarmee ik iedere maandag weer start: gezonder leven, meer bewegen en minder snoepen.

Komend jaar wil ik alleen niets aan het toeval overlaten. Daarvoor heb ik dit keer wel wat extra hulp ingeschakeld. In de vorm van een vriendin die mijn Personal Bootcamp Trainer zal worden vanaf begin januari. Nou is zij opgeleid op sportgebied en weet ze van wanten, dus ik vrees het ergste, maar vooralsnog heb ik er zin in!

Daarnaast heb ik natuurlijk nog altijd de voetbalcoach waarvan ik altijd nét een tandje harder moet lopen in het veld. Nee, aan de ingeschakelde hulp en mijn inzet zal het niet liggen.

Mijn leukste plannen voor 2014:
In januari start ik met de beroepsopleiding Holos Masseur, een dag in de week (zaterdag) en dat 14 maanden lang. Ik heb daar bijzonder veel zin in, als ik eraan denk maakt m’n hart een sprongetje, ondanks dat het misschien pittig zal zijn naast m’n gewone job. Maar ik ben er van overtuigd dat als je dát doet waar je blij van wordt, je er energie van krijgt.

En net als afgelopen jaar wil ik in 2014 af en toe even stilstaan en beseffen dat ik hier en nu ben. Mijn eigen keuzes durven maken en soms gewoon van de hoge duikplank af springen. Maar bovenal genieten van de kleine dingen die ik soms zo voor lief neem.

Doe als ik doe, wees af en toe in het hier en nu. En maak er iets moois van in 2014!
Reacties

Elpee op 30-12-2013 22:07

Uit het boek Het Gedachtenkastje:

 

Welke gedachten zou je willen opruimen? Het criterium is het huidige moment; het NU. Alle gedachten met “volgende week, volgende maand” heb je niet nodig.

 

Wees volledig in het NU. Dat is het moment waarin je leeft. Is er een oplossing? Dan heeft het geen zin je zorgen te maken. Is er geen oplossing? Dan heeft het geen zin je zorgen te maken.

 

Bruikbare of onbruikbare gedachten? Vol  de 3 D’s:

Wat doe ik? Waar denk ik aan? Wat drop ik? (zodat ik niet wordt afgeleid van het NU en kan genieten en ontspannen).

Mrs. T. op 03-01-2014 21:11

Een mooi overzicht. Net als je vorige logje. Wilma Nanninga kan wel inpakken.

Woon je heel ver weg, anders mag je op mij wel oefenen hoor voor je opleiding. ;-) Zonder gekheid, leuk en stoer dat je dit gaat doen. Veel succes hoor.

En verder uiteraard al wat wenselijk is voor 2014!

Rose op 17-01-2014 06:18

Geweldig Mevrouwh.punt.nl, lees het nu pas,schaam want je had mijn overzicht gelezen. Heerlijk toch je blog. Heeft de Viva nog steeds niet gebeld voor een column? Heel veel succes met je nieuwe voornemens in 2014. Iedereen is op de goede weg naar een beter en gezond leven. Leuk om te lezen dat je ook daar mee bezig bent.

Je bent goed bezig en laat 2014 een bijzonder goed groeijaar zijn :-) 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl