My Pony

Zal ik een pony laten knippen of niet? De dilemma’s waar ik mee te maken heb mensen. Nee, ik heb het heus niet makkelijk.

Ik heb nog nooit een pony gehad. Echt, ik had niet eens een Shetlander (al verzorgde ik er ooit wel een, Speedy Gonzales, maar dat is weer een heel ander verhaal). Dat ik nooit een geknipte pony had dus. Ooit, in de jaren 80 had ik wel een kuifje. Dat was waarschijnlijk gewoon wel een pony, die ik dan kaarsrecht omhoog toupeerde (voor een voorbeeld van dit kapsel zie Mary in ‘There’s something about Mary’ al deed zij daarvoor iets anders dan touperen). Touperen. Ik besef dat dat voor de lezers geboren na 1985 niets zegt. Alhoewel, we hebben nu Roy Donders, die krijgt dat getoupeerde haar natuurlijk zo weer terug in het straatbeeld daar in het Zuiden.

Als kind had ik trouwens wel een pony, de reden daarvan was dat mijn ouders altijd liever een jongetje hadden gehad en zij mij ook het kapsel van een jongetje lieten aanmeten. Tot mijn 11e had ik standaard het kapsel van een playmobil poppetje. Ik herinner mij eens een etentje bij de Italiaan, waar alle dames een roos kregen aangeboden en ik werd overgeslagen. M’n vader vroeg de man die de rozen uitdeelde of ik ook een roos kreeg. ‘Nee!, zei de man resoluut, dat is alleen voor meisjes’. Je zult begrijpen dat ik vervolgens jarenlang in therapie moest.

Maar sinds kort ben ik helemaal in de ban van de pony. Ik vind het helemaal hip, zo’n pony tot op of helemaal over je wenkbrauwen. En nu ik erover nadenk om zelf een pony te laten knippen kijk ik in alle bladen en op tv wie er een pony heeft en of dat echt leuk staat. Ik was altijd anti pony, vond het helemaal niets en kon me niet voorstellen dat mensen bij hun dochters met lang haar een pony lieten knippen. Voorzag trauma’s en jarenlange therapie bij die meisjes.
Maar nu ben ik om! De vraag is alleen; staat dat mij, zo’n pony?


Helaas bloeien de Margrieten nog niet anders had ik mijn beslissing af kunnen laten hangen van het plukken van de blaadjes: ik neem wel een pony – ik neem geen pony. De afspraak bij de kapper staat inmiddels gepland. De klok tikt.
Zal ik het doen of zal ik het niet doen?Reacties

Mrs. T. op 12-01-2014 20:09

Poe, lastige keuze.

Ik heb een kuifje. Ja, ook nu kan dat nog. Al toupeer ik hem natuurlijk niet.

De meiden hier hebben allebei geen pony. De ouste al heel lang niet meer en de jongste is nu zo ver dat het niet continu meer in haar snoet hangt. Dus afknippen??? No way!

Laat je nog weten hoe het geworden is? Offe ... foto?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl