Hoe je makkelijk lichter wordt

 

Kater Murphy hield mij uit m’n slaap door de hele nacht klaaglijk te miauwen en alles wat in z’n oude lijfje zat eruit te kotsen. Het leek zowaar of ik over een moederinstinct beschikte, waardoor ik iedere keer wakker werd als hij moest kotsen en dat was toch zeker wel ieder uur. Ik kreeg direct begrip voor het klagen van de ouders van nachtelijk-huilende-baby’s . Het was overduidelijk dat er iets helemaal niet goed was met Murphy. Hij liet zich zelfs makkelijk in de vervoermand stoppen, duidelijk geen kracht meer om zich te verzetten terwijl hij ongetwijfeld wist dat dit bekende dat hij bij de dierenarts terecht zou komen. De dierenarts constateerde dat er waarschijnlijk een blad van de (katten-) plant vastzat in z’n keel. Hij moest onder narcose om dit te laten verwijderen. Na even slikken en ‘dag zeggen’, heb ik hem er nog wel even van verzekerd dat ik straks terug zou komen om hem op te halen. Waarna de dierenarts mij vriendelijk doch dringend verzocht het pand te verlaten.

Eind van de middag mocht ik hem gelukkig weer ophalen. Helemaal versuft nog van de narcose hing hij tegen mij aan. Om op te vreten zo lief, het is dat het zo’n ouwe taaie is anders had ik zeker een hapje genomen. Eenmaal thuis ging hij wankelend aan de wandel, want na zo’n narcose schijnen ze juist te willen lopen en laat dat nou net datgene zijn wat dan niet zo makkelijk gaat. De dikke poes die thuis op hem wachtte dacht dat er een vreemde kater binnenkwam, waarschijnlijk door zowel zijn gedrag als de geur van de dierenarts die nu in zijn vacht hing en heeft nog zeker een dag zitten tegen hem zitten blazen.

Terwijl ik bij de dierenarts was had ik gezien dat er deze week nog een actie liep voor het reinigen van het gebit van je huisdier. Nou was de geur die uit het bekkie van de dikke poes kwam de laatste tijd niet al te fris, dus die afspraak was ook snel gemaakt. En vandaag was de dikke poes dus aan de beurt om de dierenarts te bezoeken. Ik had vriendinnen wel eens horen zeggen dat ik die poes op kon geven voor het programma Obese, maar dat de dierenarts die mening zou delen had ik niet verwacht. Ik werd er vanmiddag speciaal voor gebeld; “ ja alles was goed gegaan met het reinigen van de tandjes, maar even over ‘dat gewicht’, dat kon echt niet meer hoor”. Ze wilde mij er toch even op attenderen dat zij een speciaal afvalprogramma aanboden. Een programma voor katten met obesitas. Dus.

Het leven van een gezelschapsdier gaat tegenwoordig ook niet meer over rozen. Vroeger gooide je gewoon af en toe een stukje leverworst richting hond en als je een pootje kreeg, kreeg hij de rest van de worst. De dikke poes is inmiddels aangemeld voor het afvalprogramma. Ik was zelf ook direct veel lichter na twee dierenartsbezoekjes in 1 week, zo’n 250,- euro in de portemonnee welteverstaan.


Reacties

Door op 01-03-2014 14:48

Jeemig wat een geld joh. Had je niet gewoon een fris kauwgommetje kunnen geven:)?

Mrs. T. op 02-03-2014 20:30

Poe, wat een prijzen. Succes met het dieet van dikke poes.

Mevrouw H. op 03-03-2014 10:40

@ Door & Mrs T: gelukkig zit ik er niet wekelijks en was dit vooral voor de dikke poes heel lang geleden dat we de dierenarts bezochten. En tja .. als je voor beesten kiest, hoort dit er ook bij. Maar het was wel even slikken, toen ik het bedrag hoorde ... 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl