Drie

Mijn therapeut gaf mij de tip mee om iedere dag drie dingen op te schrijven, die goed waren aan deze dag. Niet per se groots en meeslepend, alledaagse dingen als ‘een perfecte biefstuk gebakken in m’n nieuwe grillpan’ kunnen ook. Drie goede dingen per dag. Moet te doen zijn.

Als ik mijn nagels lak, doe ik dat altijd in drie keer. De eerste keer is het nog wazig, de tweede laag geeft al wat meer kleur en de derde laag maakt het af. Dan nog het geduld opbrengen het te laten drogen.

De baas vroeg mij laatst om elke dag drie dingen op te schrijven die ik werk technisch écht gedaan moest hebben deze dag. Om zo het overzicht tussen al die to do’s te houden, dan zijn drie dingen ‘nog te doen’ zei hij. Hij zei er niet bij hoe groot die drie dingen moeten zijn. Misschien kom ik weg met ‘drie keer koffie halen voor de baas’, daar ben ik nog niet achter.

Murphy en Lois, de katten en ik, wij zijn een drie-eenheid. Mevrouw H, Murphy mijn eigen Superman en Lois Lane, het vriendinnetje van Superman. Wij horen bij elkaar.

Als ik op de weegschaal durf te staan is dat ook in altijd drie keer. De eerste keer denk ik meestal ‘kán niet waar zijn! Bij een tweede poging haal ik ook nog even het elastiekje uit m’n haar en de derde keer is de bevestiging van Het Gewicht.


Ik zal de volgende keer een drie als eindcijfer doorgeven, als ik weer eens meedoe aan de loterij. Wie weet zit mijn geluk daarin.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl