Hiep Hiep - Halleluja!

Al vierden velen vandaag dat Jezus opgestaan is uit de dood, ik vierde de dag dat mijn moeder geboren is (69 jaren geleden). In plaats van het Halleluja zongen wij Hiep Hiep Hoera (Heiligschennis wellicht).  Maar ik heb Jezus Christus dan ook persoonlijk niet gekend dus vergeef mij heden. Ik begreep dat Mattheüs er destijds nog een lied op had geschreven en dat ook met veel passie deed.
De kerk werd door velen weer eens aangedaan deze dag en wie dat niet zag zitten maar toch in de gloria wilde zijn kon op de Witte Donderdag via de EO een portie hedendaagse Passie de huiskamer in krijgen. Ik sloeg even over. Jezus in de vorm van Jan Dulles die nummers van Marco Borsato ten gehore bracht, kwam voor mij persoonlijk meer in de buurt van heiligschennis.


Over heiligschennis gesproken, dit jaar viel Secretaresse dag op Witte Donderdag. Ook al vond ik het natuurlijk een schande dat deze dag gevierd werd op de dag waarop het nuttigen van het Laatste Avondmaal herdacht werd. Toch dankte ik de baas voor de meegebrachte blommen en het cadeau. En toen de Paashaas later ook nog eens een berg chocolade kwam brengen at ik mij daar misselijk aan, nog voor het Laatste Avondmaal überhaupt begonnen kon zijn.

Het feit dat het gros van de mensen Pasen tegenwoordig associeert met eieren en een extra vrije dag in plaats van het belangrijkste Christelijke feest, daar vind ik wel wat van. Ik bedoel, ken je klassiekers mensen!  Er is bij mij dan toch nog wel iets blijven hangen, na al die uren dat Meester Visser al sigaren rokend in de klas tot ons sprak over Jezus Christus. Al associeer ik Jezus C daardoor ook wel weer met de stank van sigaren en rookwolken. Maar ook over Meester Visser niets dan goeds (alleen die lúcht die om hem heen hing …).

Ik geloof dat ik er voor het slapen gaan toch nog even een ‘Onze Vader’ tegenaan gooi. Misschien worden mijn zonden ook mij nog vergeven.

Vrolijk Pasen!
Reacties

Mrs. T. op 27-04-2014 20:47

Ik heb dit jaar juist wel genoten van The Passion. Vond Simone Kleinsma geweldig.

En tja, secretaresse dag. ik vind het een beetje suf. Bij ons op het werk krijgen de 7 managementassistenten een boeket bloemen en alle andere administratieve ondersteuners niets. Vind ik niet eerlijk. En dat terwijl ik voor de 8 uur in de week dat ik een manager ondersteun wel een bosje bloemen kreeg.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl