WK - Mijn selectie

Op het moment dat de start van het WK dichterbij kwam, begon ik hem toch een beetje te knijpen. Mijn interesse voor voetbal ging altijd verder dan het veld en de spelers van onze zijde. Maar of die interesse direct iets met voetbal zelf te maken had, daar waren de meningen over verdeeld. Op voorgaande grote toernooien wist ik de namen van alle spelers te noemen en daarnaast kon ik de mensen verblijden met de achtergrond van de spelers. Niet direct de voetbalachtergrond en bij welke club zij speelden, maar wel waar hun wiegje gestaan had en bij wie zij inmiddels zelf een liefdesbaby hadden verwekt ofwel met wie ze dat van plan waren. En natuurlijk voor achtergr0ndinformatie over de voetbalvrouwen én de wannabees was je bij mij aan het juiste adres.

Maar dit WK is alles anders. Na het bekijken van de namen uit de selectie van Louis van Gaal, moest ik eerst even googlen. De helft van de namen zeiden mij bijzonder weinig. Slechte zaak natuurlijk, maar ik zat lang niet meer iedere zondagavond met het bord op schoot voor Studio Sport, zoals vroeger met mijn vader.

Goddank waren er toch nog een paar namen die mij bekend voorkwamen.

Kuyt, Dirk. Nog altijd stabiel samen met zijn Gertrude, die inmiddels al vier kinderen voor hem baarde. De naar moeder omgeschoolde verpleegster die zelfs voor haar Dirk naar Turkije vertrok en haar verpleegstersuniform voor hem aan de wilgen hing, al draagt ze dit misschien nog wel in de slaapkamer om Dirk te plezieren, maar dat blijft ook gissen natuurlijk. Dat Dirk niet opgesteld stond voor Spanje – Nederland daar had Louis vast een goede reden voor, maar als hij het mij gevraagd had, had ik Dirk in de basis 11 neergezet.

Van Persie, Robin was mij natuurlijk ook nog bekend, zelfs vanwege zijn voetbaltalent. Hij was ooit ook nog eens middenin een hotelkamer schandaal beland, alwaar hij naar horen zeggen een dame onzedelijk had betast zonder dat zij daar zin in had gehad. Zijn Bouchra bleef achter hem staan en uiteindelijk hebben zij, met of zonder hulp van een mediator, hun huwelijk voortgezet. Zij baarde hem een zoon, die met enige dwang van Robin een linkspoot zal worden op het veld en een dochtertje. Robin mag in mijn basis 11 niet ontbreken.

Sneijder. Wesley en ik go way back. Nog ver voor het Yolanthe tijdperk waardeerde ik hem omdat hij zo lekker gewoon was gebleven. Met zijn blonde Ramona die hem zijn tot nu toe enige zoon baarde. Zo gewoon gebleven en gek op Hollandse Hits. Totdat Yolanthe ontdekte dat een voetballer iets meer aanzien had en iets meer geld verdiende dan een zanger met palingsound. Niemand kan vertellen hoe Wesley van zijn Ramona afkwam heel Holland weet inmiddels wel dat je in een parkeergarage bij een betaalautomaat niet onbespied kunt vozen. Tot zover Wesley & Yolanthe. Voor wat betreft zijn voetbaltalent: hij staat mij ook prima in die basis 11.

Robben, Arjen. Ach Arjen. Met zijn nét te korte armpjes ploegt hij zich standaard een weg door het veld. Ter compensatie van die korte armpjes heeft hij inmiddels wel extra PK’s in zijn benen gekweekt. Hij is privé nog altijd braaf met zijn Bernadien, die hij leerde kennen op school. Ik vermoed dat, al zou hij behoefte hebben aan een spannende affaire, de vrouwen hem links laten liggen vanwege die ploegende armgebaren op het veld. Ach zolang hij de bal af en toe ook eens durft af te spelen en niet alles alleen wil doen, mag hij in mijn basis 11 blijven.

Van der Vaart. Rafael. Ja daar had ik een mening over. Hij kwam zelfs voor in mijn jaarverslag samen met Sylvie en Sabia. Maar dat is waar hij gebleven is. So last season!

Martins Indie, Bruno mag ook zeker niet ontbreken bij onze 11. Al was het maar vanwege dat koppie toen de scheids met scheerschuim over zijn schoenen spoot.

De Jong, Nigel. Misschien had de scheids zijn scheerschuim gepikt en kwam daar die vreemde sik vandaan? Ik raad De Jong in ieder geval aan een nieuw scheerapparaat aan te schaffen maar buiten dat, van mij mag hij lekker blijven spelen.

En verder? Verder ben ik natuurlijk ook maar een vrouw hé en vrouwen en voetbal ...  je weet wat ze daarover zeggen. Ik studeer nog steeds op de namen en rugnummers van de selectie van Van Gaal. Dus voor wat betreft de rest van  onze jongens? Ach, ik vind eigenlijk alles prima, zo lang Bergkamp, Van Basten en Gullit maar in de basis staan!

Reacties

Mrs. T. op 21-06-2014 22:50

Hahaha, heerlijk logje. Ik ben ook voor Gullit en Van Basten! ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl