WK - een koekje hoog houden

Vanzelfsprekend volg ik het WK in de media en op televisie. En voor de voor- tussen en nabeschouwingen kun je mij wakker maken. Het geouwehoer er omheen, iets zien van de training van het Nederlands Elftal en de meningen van de presentatoren, ik hou ervan.
Zag ik ooit de humor nog in van programma’s als VI Oranje, inmiddels ben ik helemaal klaar met de afzeik mentaliteit van die heren en staat mijn televisie standaard geprogrammeerd op Ned. 1.
NOS Studio Brasil.

Zodra ik weer met m’n bordje op schoot voor de buis zit, zie ik meestal net nog iets van de vroege editie van het programma met o.a. Dione de Graaff, een vrouw met verstand van voetbal, daarover niets dan lof. Van Henry Schut had ik zelf eerder nog niet veel gezien, maar ik waardeer zijn kennis en de rust die hij uitstraalt in de presentatie. Hugo Borst mag wat mij betreft nog wel even naar de kapper, maar op zijn voetbalkennis valt niets aan te merken. Dan zijn er natuurlijk nog diverse gasten in het programma, waar ik mij verder niet zo door laat afleiden.
Mijn aandacht is namelijk in het bijzonder gevestigd op twee vaste gasten, met allereerst op de rode bank in de hoek, de man met de gitaar. Voor deze man las ik graag een nieuwe alinea in.

Milow
Een kort woordje tot u zelf. Vanzelfsprekend spreek ik u met ‘U’ aan. En dan niet alleen omdat ge Belgisch zijt. Allez Milow, u verdient het dat de gehele mensheid ‘U’ tegen u zegt. Uw stemgeluid, het geluid dat de klankkast van uw gitaar teweeg brengt wanneer uw vingers de juiste snaar raken, de blik in uw ogen, uw mond …
Amai Milow! Normaal gesproken zou ik mij direct aan uw voeten werpen, met knipperende wimpers tegen u opkijken als een verliefde tiener. De gedachte aan u alleen, maakt mij week. Maar Lieve Milow, in het programma Studio Brasil moet u het helaas toch afleggen tegen de populariteit van een ander.
Komaan Manneke, trekt het u niet aan.

Messi
De blik in zijn ogen, de manier waarop hij zichzelf blijft ondanks alle aandacht en de druk om te presteren. Zoals hij is er geen één. Messi, Lionel Messie, zachtaardige, lichtvoetige en behendige Teckel. Zijn trouwe hondenogen doen mij smelten. Wat zou ik graag met Messi samen op het groene kleed liggen in de huiskamer van Studio Brasil. Samen naar de wedstrijden kijken. Koekjes laten balanceren op zijn neus, zoals Messi de bal laat balanceren aan zijn voet.
Messi, de blik in jouw ogen, de kwispel met jouw staart, het gesnuffel op het kleed. Lieve Messi, alle anderen verbleken in het bijzijn van jouw aanwezigheid. Sprak men jaren geleden over het belang van het hebben van de X-Factor; Studio Brasil heeft begrepen waar het écht om draait. De aaibaarheidsfactor!


Reacties

Mrs. T. op 21-06-2014 22:53

Je bent goed op dreef! Heb je net ook genoten van Duitsland - Ghana? Benieuwd wat Borst daarvan gaat vinden.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl