Wijze woorden

Mijn vader, aan de telefoon; ‘Luister, wat van belang is, is dat je goed met elkaar door de bocht kunt.’ ‘Dat je iemand hebt die je mee op sleeptouw neemt’. De wijze woorden van mijn vader. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. 
Misschien ben ik wel op zoek naar het onmogelijke, een man die lijkt op m’n vader.

Soms ontmoet je iemand waarbij je het gevoel hebt dat het klopt. Dat hij het was, die je al die tijd miste in je leven. Dat je op een zelfde punt bent in je leven en je juist op dat moment elkaars pad kruist. En ervoor kiest om samen verder gaan. Dan ga je ontdekken hoe dat is, samen zijn. En dan blijkt dat bijzonder fijn, op de momenten dat er tijd is voor elkaar. Ontdekken hoe mooi het kan zijn om hetzelfde in het leven te staan en elkaar daar ook in te vinden. Dat je, in je zoektocht naar jezelf en de dingen die voor jou belangrijk zijn, iemand vindt die ook op zo’n manier in het leven staat.

Of soms dénk je dat hij het is, met wie je dat pad in wil slaan. En dan blijkt dat hij een totaal andere route in z’n hoofd had. En dan kun je er wel voor kiezen om klakkeloos te volgen. Maar uiteindelijk moet je toch altijd zelf de weg vinden. Gewoon je eigen pad bewandelen. En als hij dan af en toe met je mee wil lopen, graag. Maar als hij per se zijn eigen route wil volgen. Nou ja, dan kun je maar één ding doen. Je stevige stappers weer aantrekken en je eigen pad vervolgen. Ook al is dat misschien even slikken.

En dan denk ik soms maar weer even aan de wijze woorden van mijn vader, dat het van belang is dat je ‘goed met elkaar door de bocht kunt’. Maar als ik de bocht neem en hij rechtdoor wil, dan kiezen we duidelijk niet dezelfde route. Al zou het Universum er ongetwijfeld wel weer een bedoeling mee hebben, waarom je iemand tegenkomt op je pad. Alleen vind ik het zelf wel een beetje jammer als je een andere eindbestemming hebt, terwijl het zo leuk was om samen te lopen.


Reacties

Mrs. T. op 14-06-2014 21:08

Je zou ook via verschillende wegen toch bij die eindbestemming kunnen komen, of is dat absoluut onmogelijk?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl