Nog even terug en dan vooruit

Al denk ik dat je beter vooruit kunt kijken dan terug, vind ik ook dat ik op de valreep van 2014 nog best even terug mag kijken naar wat dit jaar mij bracht.

In het begin van het jaar ben ik met behulp van mijn personal train(st)er aan bootcamp training begonnen. Als het even kon togen wij twee keer in de week richting bos en hei, waar zij mij overheen joeg in een tempo dat ik tot dan toe niet van mijzelf gewend was. Zag ik in het begin nog als een berg op tegen al die inspanning, na een poosje begon ik er zelfs naar uit te zien. Dieptepunt van mijn sportieve uitspatting was de val op m’n stuitje. Hoogtepunt daarentegen was de Ladies Run die ik met gemak uitliep. Als je het mij een jaar geleden had verteld had ik het zelf niet geloofd maar het mooiste is dat ik nog steeds achter haar aan door het bos hol. Daarnaast sta ik ook nog wekelijks op het voetbalveld dus kan ik wel concluderen dat ik het afgelopen jaar in beweging was.

In januari startte ik op Holos, de Academie voor Massage Therapie, waar ik op de zaterdagen les volgde. Het was pittig om naast m’n werk een studie te doen. Maar ook bijzonder fijn, om daar met een lieve groep mensen te mogen leren en masseren. Daarnaast heb ik er ook nogal wat doorgemaakt in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Zo kwam ik onder meer tot de ontdekking dat de faalangst waar ik vroeger last van had nog steeds heel erg in mijn lijf aanwezig is, dat ik nog een lange weg te gaan heb, in het kader van mezelf lief vinden en meer van zulks. Goeie dingen dus, om te ontdekken waar nog aan gewerkt mag worden, de komende tijd. Nog een maand of vijf te gaan in 2015 en dan kan ik ‘Holos Masseur worden’ ook van m’n lijstje strepen. En mocht ik het diploma niet halen vanwege m’n faalangst, dan weet ik in ieder geval dat ik de kennis wel heb en dat is zeker ook wat waard. Al droom ik stiekem wel van het diploma in een lijstje.

Nadat ik in het voorjaar mijn hart openstelde voor een man die achteraf gezien dat niet deed voor mij, was ik even klaar met mannen. Het deed mij blijkbaar meer dan ik dacht en ik besloot de deur dan ook maar even dicht te houden voor De Man. En dat was op zich maar goed ook, ik had namelijk ook echt niet geweten waar ik de tijd vandaan had moeten halen om nog een man te entertainen.

En er gebeurde nog zoveel meer het afgelopen jaar. Ik voelde mij verdrietig, om het verdriet en de pijn die ik een ander zag hebben. Voelde mij machteloos omdat er zo weinig of eigenlijk niets was dat ik kon doen om dat te verhelpen.

Daarnaast was ik ook zo met mezelf bezig. Ging door een groeiproces waardoor ik eerst door een diep dal heen moest. Er waren momenten dat ik het niet meer zag zitten en het liefst weken onder m’n dekbed had willen bivakkeren maar ik deed dat niet. Had ergens toch de angst eenzaam en alleen met een paar katten in een vervuild huis te eindigen. Gaf me wel over aan onbedaarlijke huilbuien maar toen die voorbij waren, stapte ik weer naar buiten en voelde de zon mijn wangen weer verwarmen.

Ik kwam tot het besef dat ik mijn hoop op en verlangen naar een kindje van mezelf echt moet omzetten in accepteren dat het is zoals het is en het Universum blijkbaar iets anders voor mij in petto heeft. De zoektocht naar mijn bestemming is in volle gang. In de tussentijd stort ik m’n moedergevoelens maar op de oude kater en de dikke poes.

Maakte verandering mee in vriendschappen. En merkte dat ik eigenlijk te lang had vastgehouden aan het gevoel dat dingen altijd zo moeten blijven als ze waren. En nu ik dat losliet, er ook weer nieuwe vriendschappen ontstonden. Of juist verdieping in contact kwam waarvan ik tot dan toe had gedacht dat het alleen oppervlakkig was.

Al stond ik voor mijn gevoel zo stil het afgelopen jaar, toch bleek het tegendeel waar. Ik was in beweging. En al kwam ik dan niet direct daar uit waar ik had willen zijn, ik ging toch vooruit.

En dan is het nu hoog tijd om uit te kijken naar de mooie dingen die 2015 te bieden heeft. Ik heb er in ieder geval zin in!

Voor 2015 wens ik jou een mooie wandeling, op jouw pad. Waarin je de keuzes zal maken waarvan jouw hart een sprongetje maakt. En vergeet vooral niet te genieten, van dat wat je op je pad tegenkomt.

Reacties

nurse martens op 01-01-2015 23:04

Het is een pittig jaar voor je geweest met zowel hoogte als dieptepunten. Soms is het lastig een balasns te vinden maar in jouw verhaal lijkt het alsof je toch een zekere acceptatie hebt voor de dingen in je leven. Ik hoop voor jou dat 2015 veel goeds zal brengen. Hoop houden mag, toch? op alles wat je zo graag wilt? 

Mrs. T. op 03-01-2015 20:19

Wat een mooi logje. Je hebt veel gedaan en geleerd. dat is natuurlijk geweldig.

Ik hoop dat 2015 je al wat wenselijk is gaat brengen.

Rose op 29-01-2015 16:59

Mooie terugblik, was er een uit met je blogs, nu weer bij in het nieuwe jaar. Terugblikken doen je pas beseffen wat er allemaal gebeurd is of veranderd. Mooi dan weer te beseffen waar je vandaan bent gekomen. Op naar een mooi 2015 Sandra! Neem een diepe teug zuurstof en een nieuwe duik ... is fris, verkwikkend en gezond :-) ik spreek uit ervaring ;-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl