Mis versus Miss

Het goede-voornemens-principe heeft niet iedereen helemaal goed begrepen als je het mij vraagt. De terroristen onder ons missen in ieder geval het ‘goede’ uit de voornemens. En ik vind daar wat van, net als velen met mij. Het maakt mij boos, sterker ik werd kotsmisselijk na het horen van het nieuws van de aanslag op Charlie Hebdo. In gedachten kots ik op de zieke geesten die dit veroorzaakt hebben. Ware het niet dat ik zelf wél goede voornemens heb natuurlijk. En een daarvan is behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. Alhoewel, dat is geen voornemen, dat gaat bij mij vanzelf.

Persvrijheid is een mooi woord maar zodra er een uzi op je wordt gericht heb je er verdomde weinig aan dat het is opgenomen in de Van Dale. Goddank kunnen of willen de mensen met een gezond brein niet begrijpen hoe de zieke geest werkt.

En terwijl Europa stil staat bij de terreurdaad die in Parijs plaatsvond, worden in Nigeria meer dan honderd mensen gedood door een andere terreurgroep. Het artikel in de krant is zo klein dat ik er bijna overheen lees.

Wereldvrede is zo’n woord dat je alleen nog tijdens een missverkiezing hoort.
Was ik maar een Miss, met een geweldig lijf en niet zo’n hoog IQ, dan had ik misschien nog geloofd in wereldvrede. Maar aangezien ik geen Miss ben, kan ik het niet helpen te denken dat het in de wereld behoorlijk Mis is.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl