Lieve Whitney,

Op het moment dat jij jouw grootste hit had, was ik een puberende 15 jarige. Mijn zus kocht jouw lp’s en als ze niet thuis was draaide ik ze stiekem op haar platenspeler, waarna ik voor de spiegel met borstel in mijn hand meezong en deed alsof ik jouw was. Ik was de allerbeste Whitney sing-a-like. Helaas was ik rood met sproeten en danste ik meer als Pipi Langkous op Acid dan dat ik jouw moves had, anders was  ik destijds ongetwijfeld gescout door Henny Huisman. Tot zover mijn zangcarrière.

Toen jij uit volle borst ‘The Greatest Love of All’  zong, over The Children, die de future hadden, kon je niet weten dat de toekomst van jouw eigen kind er niet zo rooskleurig uit zou zien. Op dat moment had jij de vader van je kind nog niet eens ontmoet.
Helaas liet ook jij je verleiden en ging je met foute mannen én drugs in zee. Persoonlijk was ik daar na m’n pubertijd wel klaar mee, maar ik vermoed dat jij er op dat moment al te ver in zat om ermee te stoppen.
Dat jij verliefd werd op Bobby Brown was niet zo’n slimme zet, het enige goede dat daar voor jou uitkwam was jullie dochter Bobbi. Nadat je eindelijk van hem af was, had je buiten zijn kind ook nog een drugsverslaving aan hem overgehouden.

Soms miste ik de Whitney die je was toen ik 15 was. De Whitney die nummers zong waar ik door kon janken tijdens momenten van liefdesverdriet of nummers waar ik op kon dansen als ik weer verliefd werd.

De laatste keer dat jij op een podium stond, leek er weinig over van de zangeres die jij ooit was. Graatmager en wankelend verliet jij het podium na een miserabele performance. Kort daarna nam jij, hoogstwaarschijnlijk per ongeluk, een overdosis drugs en verdronk je in een hotelbad.

Nou zou je denken dat er aan dit hele verhaal één groot ‘Don’t try this at home, Children’ kleeft. Maar net als jij destijds, kon jouw dochter de realiteit ook niet aan. Al het geld dat jij bij elkaar zong kon haar ook niet gelukkig maken. Zij koos voor een zelfde einde aan haar leven als jij destijds. Of toch niet?

De geruchtenstroom is aardig op gang gekomen. Dochter Bobbi is destijds aan de verkering geraakt met jullie aangenomen zoon Nick. Inmiddels verdenkt jouw ex Bobby Nick van medeplichtigheid of er zelfs van dat Bobbi jr. zelf helemaal nooit een bad had willen nemen, laat staan drugs. De familie van Bobby ging tijdens al die commotie nog even met elkaar op de vuist en Nick mag ‘zijn’ Bobbi in het ziekenhuis niet eens meer zien.
Een verhaallijn waar de schrijvers van de Bold & The Beautiful een moord voor hadden willen doen. Ongelukkige woordspeling mijnerzijds.

Maar lieve Whitney, ik ga er vanuit dat je na je dood alles goed in de gaten kunt houden, vanaf gene zijde. Waarmee ik maar wil zeggen dat jij de enige bent die weet wie er schuldig is aan dit hele verhaal. En jouw Bobbi kun je ongetwijfeld snel weer in je armen sluiten.

Met mijn zangcarrière is het helaas niet verder gekomen dan de badkamer en ik zing dan ook nog altijd onder de douche. Jouw repertoire komt daar nog regelmatig voorbij. Nog een geluk dat ik geen bad heb zeg.
Reacties

Mrs. T. op 15-02-2015 22:39

Triest he, hoe dit allemaal loopt. :-(

Al heb ik verder nooit iets gehad met de muziek van Whitney.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl