House for sale - Part 1

Een half jaar geleden liet ik een aannemer langskomen. Ik vond het hoog tijd om in Huize H serieus wat klussen aan te pakken, wilde ik hier nog veel langer blijven wonen. Na 17 jaar en een paar maanden was Huize H eraan toe om versie 2.0 te worden.

De aannemer liep eens een rondje, maakte wat aantekeningen en plofte met een diepe zucht naast me op de bank. Buiten die nieuwe keuken en badkamer noemde hij nog eens tig dingen op die hij zou willen veranderen aan mijn huis, dingen waar ik me tot dan toe nooit aan gestoord had. De aannemer vertrok en liet mij achter met meer vragen dan ik gesteld had. Een paar weken na zijn eerste bezoek kwam hij terug en liet mij weten wat die klus zou gaan kosten, als hij het zou gaan verbouwen. Het bedrag dat hij noemde daar zou ik een extra hypotheek voor aan moeten vragen.
Daarnaast, zei hij, zou het niet verstandiger zijn om te gaan verhuizen? Dit is een prima huis voor een jong stel bijvoorbeeld zei hij, die kunnen er zo in.De aannemer had gesproken en ik zat met een dilemma.Vervolgens keek ik zo eens wat op Funda, reed wat rondjes en gluurde in het donker naar binnen bij te koop staande huizen.
Een paar maanden en een hoop voor- en nadelenlijstjes verder, was ik eruit. Het is tijd voor een nieuwe stap! Huize H gaat in de verkoop.

De keuze was gemaakt en dat was dat, dacht ik. Alleen bleek dat er toch wel wat meer moest gebeuren, voordat zo’n huis in de verkoop kon gaan. Ik had daar geen weet van joh. Hoorde wel eens mensen over dat ze zo druk waren met hun huis in de verkoop zetten en ik dacht altijd ‘druk?’ hoezo, dat doet de makelaar toch? Sloeg ik me daar toch even een paar stappen over zeg.

Ik moest Huize H nog éven verkoopklaar maken. Direct liet ik mijn favoriete klusser komen die wat klussen wegwerkte. Hij hing een lamp boven m’n eettafel, nadat ik járen m’n diner bij kaarslicht at. Hij zorgde dat m’n balkondeur niet meer klemde, repareerde wat in de badkamer en meer van zulks. En ik werd me daar toch blij van zeg! Had ik járen eerder moeten aanpakken.

De glazenwasser van de buurman wilde bij mij ook wel wat lappen, hij lapte in een half uurtje de ramen waar ik zelf zomaar een halve dag druk mee had kunnen zijn. Er ontstond me daar toch ineens een uitzicht!

M’n vader kwam spontaan met verf, rollers en kwasten om de slaap- en badkamer te voorzien van RAL 9010. Terwijl hij net z’n eigen huis had laten schilderen door de winterschilder. Moeders holde met emmers sop en poetsdoeken achter hem aan en voordat ik het wist was de boel overgenomen door de familie H. Op een goede manier!

Zelf deed ik heus ook nog het een en ander, ruimde kasten leeg en haalde ze uit elkaar. Nam afscheid van dingen die ik veel te lang had bewaard. Liep wat vertraging op vanwege dagboeken die ik dan toch weer even inkeek, kwam stapels TDK bandjes tegen inclusief eentje uit de zomer van 1987 – dwaalde weer af naar vakantieliefdes van weleer – maar maakte uiteindelijk tóch keuzes en gooide het meeste weg. Al bewaarde ik dat ene TDK bandje uit ’87 wel bij de dagboeken. Langzaam werd Huize H leger en opgeruimder oftewel: verkoopklaar. Ik keek zo eens rond en kreeg bijna spijt van mijn keuze weg te willen.

Daarna hing ik het ‘Te Koop’ bord op de gevel. En toen moest ik ineens toch even slikken.

Reacties

kliefje op 25-03-2015 14:48

Ruk het bord uit de tuin! Blijf! Nu kan het nog ;)

Mrs. T. op 29-03-2015 19:33

Spannend zeg. Ik hoop dat het snel lukt.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl