Vooruit met de geit!

Het nieuwe Chinese jaar heet het jaar van de Geit, of de schaap, als het beestje maar een naam heeft maakt het de Chinezen niet zoveel uit welke. Dit Chinese Nieuwjaar loopt van 19 februari 2015 t/m 7 februari 2016. Nieuw jaar, nieuwe ronden … Voor diegene die nu al gefaald hebben in de uitvoer van hun goede voornemens; grijp deze nieuwe kans! Deze boodschap richt ik niet in de laatste plaats tot mijzelf natuurlijk. 

Wat is er nieuw in het Jaar van de Geit
Het Jaar van het Paard 2014 had snel bewegende energie in zich en veel meer vuur-energie dan vorige jaren. De focus van dat jaar had te maken met beweging, reizen in nieuw territorium, en een intens verlangen om vrij te zijn van vroegere beperkingen. Dit zet zich verder in het Jaar van de Geit, maar met een andere onderliggende energie. Geiten bewegen zich net als paarden, maar op een rustiger en voorzichtiger manier. De Geit draagt een meer vrouwelijke energie – artistiek, creatief en samenwerkend. Geiten zijn genereuzer en bereid om compromissen te sluiten om te geraken waar ze moeten geraken. Dit zijn positieve kwaliteiten voor de individuele geit, maar ook voor de kudde. Over het algemeen helpen geiten elkaar graag, en daarom is er een energie van generositeit en overvloed. Stel je voor hoe dit zich zou kunnen vertalen in je eigen persoonlijk leven, en voor de maatschappij als geheel!

In het algemeen zullen de energieën van 2015 op de planeet nog diepere levels van in vraag stellen dan vroeger op gang brengen. De mensheid kijkt dieper naar zichzelf, maar het gebeurt ook omdat het nu de tijd ervoor is. 

En dan mijn persoonlijke voorspelling, althans die van de Rat, want zo noemen de Chinezen mij:

Het is een harmonisch jaar, waarin samenwerking en consensus centraal staan. Succes is mede afhankelijk van de mate waarin men de medewerking van anderen krijgt en in staat is met hen te communiceren. Ratten hebben ook in dit opzicht hun karakter mee, want ze zijn sociaal gericht, in wezen extravert en gemakkelijk in de omgang. Er zijn echter een aantal factoren die het succes van de Ratten in de weg kunnen staan. Zo heeft hun brede interesse en vindingrijkheid ook een keerzijde, namelijk de neiging om zich in van alles en nog wat te verliezen. Het komt dan ook geregeld voor dat datgene waarmee ze enthousiast zijn begonnen niet af wordt gemaakt.
Tot zover een tegenstrijdig verhaal, word ik eerst helemaal blij van het idee dat het allemaal reuze harmonisch en succesvol voor me gaat worden dit nieuwe jaar, blijkt uiteindelijk dat ik dat waarschijnlijk zelf zal verpesten.


De Rat moet dit jaar zijn best doen zich te focussen op één of een beperkt aantal zaken om hun zelfvertrouwen wat op te vijzelen. Dit laatste kan al het resultaat zijn van zich concentreren op een specifieke taak. Ronden zij deze succesvol af, dan zal dit hen vanzelf sterken in hun geloof in het eigen kunnen.
Goede tip van de Chinezen: Focussen! Ik focus, wij focussen! Als jullie allemaal even mee focussen, dan is dat dubbel focus en dan kom ik er wel.


Alleenstaande Ratten maken dit jaar een goede kans om een relatie te krijgen, want het staat mede in het teken van de liefde.
Een goede kans? Het afgelopen jaar werd mij ‘Passie en romantiek’ voorspeld door de Chinezen en wat kreeg ik? ……. Precies! Passie en romantiek my ass.


Ook financieel gaat het de Ratten goed, door de combinatie van hun zuinigheid en een voortschrijdend economisch herstel. Ze moeten dan wel wat minder goedgelovig zijn.
Je zult begrijpen dat ik per direct minder goedgelovig word en ik mijn geld niet bij de plaatselijke Chinees uit zal geven dit jaar. Dat zal ze leren, met hun voorspellingen. De Chinezen!


Reacties

kliefje op 03-03-2015 19:08

Ik lees het al: een topjaar voor jou :)

Mrs. T. op 09-03-2015 20:18

Ik zal 'ns gaan kijken wat ik allemaal kan verwachten.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl