Over hoe Pinokkio samen met de Gentleman een balletje sloeg op een kleine 18 holes

Om de tijd te doden vermaakte ik mij steeds vaker met wat heen en weer geschuif op de dating app: swipen naar links x rood kruis - swipen naar rechts <3 hartje. Zo vlak voor het slapengaan swipte ik wat af en keek of er nog wat leuks tussen de daar aanwezige singles zat. En bij niets leuks viel ik vanzelf in slaap. Waar ik in het begin nog kon lachen om zo’n vent die alleen een foto van z’n goed gevulde boxer plaatste, was het inmiddels ronduit triest geworden om naar te moeten kijken. Wat denkt zo’n vent nou? Dat mijn tepels direct knalhard door de blouse schieten van zijn goed gevulde boxer? Is nét iets meer voor nodig, meneer! Het scheelt weinig of ik ga de foto’s van de gewone man met de net gevangen vis waarderen.

Op een gegeven moment besefte ik dat het toch eigenlijk een bijzonder triest gegeven was. Al die swipende singles die totaal verveelt naar dat scherm turen, de hoop op enig normaal exemplaar al lang vervlogen.
Ik besloot het wat serieuzer aan te pakken en mij aan te melden bij een datingsite voor hoogopgeleide singles. Ik speelde een beetje Pinokkio tijdens mijn aanmelding, het kan zijn dat ik per ongeluk in plaats van een M een H typte voor BO, zodat ik de toelatingseisen doorstond. Die truc had ik wellicht bij sollicitaties ook moeten gebruiken, bedacht ik mij ineens, maar vrees dat ik dan alsnog door de mand gevallen was.

Met zo’n lidmaatschap op zo’n datingsite voor hoger opgeleide singles, ging ik er vanuit dat de ware toch wel spoedig met mij in contact zou treden. De eerste paar dagen kreeg ik aardig wat berichtjes, waarbij ik vrij snel het idee had dat ook zij Pinokkio hadden gespeeld bij het aanmelden op de site, aangezien ze niet al te snugger overkwamen. Of moest ik het zo zien; ‘hoe hoger het IQ, des te lager het EQ’? Zo’n sociaal totaal onhandige, daar kon ik ook niets mee. En waar je ze op zo’n dating app makkelijk met een kruisje in de prullebak gooit, zit je bij een serieuze site weer met het ‘afschrijf’ probleem. Aangezien ik dus wel het sociale type ben en niet zo snugger was ik direct excuses aan het verzinnen waarom het m’n type niet was. En op momenten dat ík eens een leuke aanschreef, kreeg ik vervolgens geen enkele reactie terug of een botte afwijzing. Ook niet zo best voor het zelfvertrouwen.

Vervolgens keek ik toch weer regelmatig weer op de datingapp, het werd een soort tijdverdrijf als ik even niets te doen had. Slechte zaak, maar het hield me van de straat. En hop! Daar had ik dan toch ineens weer een match. Leek een sympathieke vent. We raakten aan het chatten en hij stelde voor om de volgende dag een drankje te doen. Die laat er geen gras over groeien dacht ik nog, maar stemde wel in. We deden een drankje en dat was heel gezellig. Hij had het soort accent waar Barry Stevens om bekend was geworden, het maakte hem lovable. We besloten elkaar nog eens te willen zien en met een glimlach reed ik na de drankjes weer naar huis.

Er vlogen berichtjes over en weer en dat was wel weer gezellig, die aandacht had ik eigenlijk best gemist. Hij stelde voor om een middagje te gaan varen op de Loosdrechtse plassen. Waarop ik alleen maar kon denken ‘Varen + Zwemmen + BIKINI + date in 1’  no way José! Nadat ik hem had laten weten dat dat niet ging gebeuren kwam hij met optie 2. Een middagje Midgetgolfen. Die optie durfde ik wel aan. Al had ik nog nooit een echte ‘dag-date’ gehad (als ik iemand zó kort kende) maar verandering van spijs … En zo geschiedde.

Hij kwam mij netjes thuis ophalen (gentleman), opende zelfs het portier (nou nou ..) en bij de Midgetgolf mocht ik steeds als eerste slaan. Hij legde mij de regels van het (grote mensen) golf spel uit en ik raakte nog aardig wat ballen.  Ik genoot van de middag en na afloop op het terras bekende hij dat hij eigenlijk ook al een restaurant had gereserveerd voor die avond (oh jee). Maar de stemming zat er lekker in dus ik volgde hem in zijn enthousiasme. Het was gewoon zo’n dag dat alles oké was. En ik hélemaal mezelf was. Of was ik misschien iets té mezelf? Na nog een wandeling volgde het diner waarna hij mij ook weer netjes thuis afzette. Hij dronk bij mij nog een drankje en er werd nog even wat geknuffeld.
Maar op het moment dat ik hem stond uit te zwaaien dacht ik al ‘ik weet het niet’ … Er viel niets negatiefs te zeggen over de beste man maar ik stond daar gewoon niet te stralen. En dat is toch waar ik uiteindelijk naar verlang, iemand waarvan ik ga stralen.

En zo pikte ik de volgende dag mijn routine tijdverdrijf maar weer op en zat ik weer met m’n snufferd op de dating app. Wat hij dan weer ontdekte toen hij besloot zijn matches te verwijderen om niet met meerdere dames in contact te zijn. Helaas. Niet zo’n mooi einde aan dit lange verhaal.
Al had ik het graag anders gezien, want een gentleman is schaars in deze wereld vol grote ego’s. Maar toch blijf ik bij mijn wens, iemand die mij laat stralen!

The End.

Reacties

Mrs. T. op 19-07-2015 21:48

Oh jammer zeg dat de vlinders niet meededen bij deze meneer. Hopelijk volgende keer meer succes.

kliefje op 21-07-2015 18:44

Haha, ik straalde ook niet na de eerste date. Maar ben toch wel mooi getrouwd met 'm, de liefde van mijn leven. Vlinders komen soms later en dat is ook goed.

Door op 27-07-2015 19:50

Misschien moet je het iets meer kans (dus tijd, meerdere afspraken met deze man) gunnen? Ik heb het gevoel dat je vrij snel denkt dat het niks wordt. Soms moet je iemand beter leren kennen om verliefd te worden. Goed bedoeld hoor!

O.C. op 31-07-2015 19:20

Als een persoon eerst zichzelf kan laten stralen, dan pas heeft een ander de kans om jou te laten stralen.

Mevrouw H. op 31-07-2015 20:21

@ Mrs T: zeker jammer!

@ Kliefje: goed om te horen dat dat soms ook kan werken ...

@ Door: begrijpelijk goed bedoeld, helaas kán ik bij twijfel niet doorgaan, vind ik niet fair tegenover deze gentleman ... al krijg ik bijna spijt nu

@O.C.: helemaal eens, eerst zelf leren stralen, en dat begint al aardig te lukken (op goede dagen :) )

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl